Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 2 vendég van a webhelyen.

Horgász írások, videók a Hársasberki-tóról

Ajánló

Támogatók

Nemzeti Civil Alapprogram

A weboldal a Nemzeti Civil Alapprogram 2010. évi támogatásával készült.

WEB-szerver

AKTUÁLIS IDŐJÁRÁSI ADATOK A TÓNÁL

Web-horgász

    

 

 
 
 
 
 
 
 

Tájékoztató a tavon elvégzett munkákról

Webmaster képe

Tisztelt horgászaink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy tavunkon az őszre tervezett munkák nagyobb részét sikerült elvégeznünk.  

Stégek, partrendezés

November elején - kihasználva a kis vizet -  kerültek sorra a lerobbant, balesetveszélyes stégek, melyeket a tóból eltávolítottunk.  A tavon lévő valamennyi stéget - vagy a tulajdonosok, vagy az Egyesület halőrei - a mederből közvetlenül a partok szélére helyeztek át,  így a tó látképe is megszépült, eltűntek a hosszan benyúló építmények, illetve egyúttal azok az új helyeiken felújításra is kerülhettek. A tél folyamán a partrendezés folyamatosan zajlik, hogy a tavaszi szezonyitásra még több kényelmes parti hely várja horgászainkat a tó hátsóbb részein is.  

 Felhívjuk azon stégtulajdonosok figyelmét, aki ebben az évben is rendezték stégdíjaikat, hogy a kivett és újra már nem felépített stégjeik anyagát ez év végéig távolítsák el a tópartról, mivel azok akadályozzák a munkánkat. Január folyamán már nem tudunk tekintettel lenni a tóparton hagyott anyagokra, azokat kénytelenek leszük magunk eltávolítani.

Halászat

 Aasdfdsf     A szelektáló - kizárólag busára történő - halászat november 11., 13-án megtörtént, melynek során komoly mennyiségű busát tudtunk a tóból eltávolítani. 
A halászat során hálóba került valamennyi horgászhal kíméletesen - még a hálóból - visszakerült a horgásztóba. 
Azok a kitartó horgászaink, akik reggeltől - estig végignézték a halászatot, tanusíthatják, hogy milyen mennyiségű, és minőségű horgászhal - köztük számtalan kapitális békés- és ragadozóhal - került vissza, hogy a jövő horgászörömeit biztosítsák.....
Az Egyesület vezetősége számára is nagyon megnyugtató volt látni, hogy milyen komoly, kapitális halakat rejt vízünk, pedig a halászat során az akadókról nem is lehetett lehúzni a halat, így a tó hátsó felében "elbújt" halakról továbbra is csak sejtéseink lehetnek.
A teljesség igénye nélkül a legnagyobb halak, melyeket a tó "megmutatott":
harcsa legnagyobbjai: 60-65 kg, süllő: 11-12 kg, csuka: 10-11 kg, ponty: 15-16 kg, amur: 17-18 kg,-osak voltak. Meglepetésünkre nagytestű (3-4 kg-os) balinokat is rejtett  vízünk. A vegyes fehérhal állomány zömét dévérkeszeg tette ki, melyekben szintén számtalan nagytestű (2-3 kg-os) egyed is volt. 
Fentieket látva - hozzáképzelve a hálóval nem érintett akadós, hátsó tórészeken elbújt halállományt - már könnyebben tudjuk tervezni a következő telepítések összetételét is. 

A halászatot követően a halrácsok, a zárás felújítása után máris sor került az őszi telepítésekre. Ennek során eddig összesen 150 q hal - 60 %-ban vegyes fehérhal, 30 %-ban ponty és amur, 10%-ban pedig csuka - került kihelyezésre a horgásztóba. A tavasz során, még a szezonkezdés előtt újabb 100 q fogható méretű ponty és amur, majd ismét ragadozóhal és vegyes fehérhal kerül kihelyezésre.  A nagytestű halállomány további erősítésére extra ponty és amur is került telepítésre, mintegy 50-60 db nagytestű, 10 kg-on felüli halat raktunk a tóba.

A tél folyamán további partrendezési, útjavítási munkák fognak zajlani a tavon, 

Tógazda HE Vezetősége

Fotó ajánló

A tó északról

Az Egyesület telefonszámai

Központi számunk:  
06-30/997-3091

általános információk, tagi jegykiadás,  
tagfelvétel infó, versenyek szervezése,  
weboldal kezelése, egyéb információk a
horgásztatással kapcsolatban.

Halőrök elérhetősége (közvetlenül a tóparton):

06-30/213-8027

napi nyitvatartásról, napijegy váltásról,
előzetes helyfoglalás, víz mellőli aktuális
tájékoztatás
tóparti információk, stb.

A horgásztó napijegyárai 2018. évben:
NAPIJEGYÁRAK 2018 megtekintése

Nyitvatartásunk:

Novemberben:

07.00 - 17.00 óráig.

A tó GPS koordinátái:
É 46o 25’ 31”   K 17o 58’ 58”

 

Társoldalak

TÓGAZDA SAFARI - HUNTING - LODGE

Gyártók